Olivový olej je tekuté zlato

Čo je olivový olej

Kvalitný extra panenský olivový olej je najčistejší produkt z olív vynikajúcej chuti bez žiadnej rozpoznateľnej vady.

Olivy oxidujú veľmi rýchlo a preto býva tento olej vylisovaný z olív často do 12 alebo 24 h po zbere. Preto je obsah voľných mastných kyselín maximálne 0,8 %.
Tento olej bol získaný z prvého lisovania olív za studena iba mechanickými postupmi, do ktorých patrí triedenie a čistenie, dekantácia, mletie a miešanie, odstreďovanie a filtrácia. Týmto veľmi šetrným spôsobom sa zachová prírodná kvalita výtažku z olív a čo je najdôležitejšie, maximálne množstvo zdravých látok, ako antioxidanty, minerálne látky a vitamíny, pre ktoré je olivový olej považovaný za modernú svetovo rozšírenú superpotravinu. Práve vysokým obsahom antioxidantov – polyfenolov je práve extra panenský olivový olej najhodnotejší spomedzi všetkých typov a tak isto tomu zodpovedá aj jeho cena. Extra panenské oleje, ktorých pultová cena sa pohybuje pod 5 € za liter nemusia byť zložením také, za aké sa vydávajú. Predsa len keď si predstavíme celý tento proces výroby, výdatnosť olív a prísne kritéria, celkové náklady vytlačia konečnú cenu o dosť vyššie.

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info