Talianske olivové oleje

Krajina s najväčším množstvom olivových odrôd (približne 600) je po Španielsku druhý najväčší producent olivového oleja. Kvalitný taliansky olivový olej spoznáme vďaka voňavým čerstvým tónom pokosenej trávy, aromatických byliniek a šalátu či čakanky. Značné sú aj ovocné stopy zelených jabĺk, rajčín, citrusov a nezrelých orechov. Všetko dopĺňa korenistý podtón, ktorý sa intenzitou líši na základe odrody olív alebo terroir. Odborné talianske ocenenia, ktoré sledujeme a vyberáme olivové oleje sú Flos Olei, Sol d´Oro, Gambero Rosso, Monocultivar Expo, Leone d´Oro, Biol a Armonia.

Talianske olivové oleje

Ak má existovať ideálny taliansky olivový olej, tak to bude určite Primo - Monti Iblei zo Sicílie, ktorý zobrazuje čerstvosť, harmóniu, ľahkosť, ale aj intenzitu a pikantnosť. Teda perfektnú vyváženosť olivového oleja.
Zrejme najlepší olivový olej odrody coratina v Taliansku. Donato Conserva je predstaviteľ moderného prístupu, ktorý sa zameriava na high-tech, absolútnu čistotu vo výrobe a zameranie sa na kvalitu.
Ľahký olivový olej s krásnymi ovocnými tónmi. Bez horkých stôp výborne doplní každý šalát, krevety, či mozzarellu a iné ľahké syry.
Ľahký taliansky olivový olej vhodný na každodenné použitie v kuchyni. Ideálny olej na cestoviny, pizzu, ľahké pečenie na panvici alebo na ľahké šaláty.
Delikátna chuť čerstvých rajčín, byliniek a orieškov - to je špičkový olivový olej zo Sicílie. Pôsobí univerzálnejšie, nie je silne horký, a preto si vo svete získal veľmi veľa fanúšikov.

VYPREDANÉ

Ľahký taliansky olivový olej z Kalábrie, ktorý si vás podmaní svojou delikátnou, ale pritom ovocnou chuťou. Šetrným a osobným prístupom farma San Giorgio prezentuje a žije myšlienkou Slow Food.

Zobrazuje sa všetkych 10 výsledkov