Castillo de Canena Amontillado 250 ml
Podrobný popis
Castillo de Canena je technologicky jednou z najvyspelejších fariem na svete. Rovnako ich inovatívne videnie gastronómie prinieslo spojenie, ktoré ešte nikto predtým nerealizoval. Zo sveta vín a oxidatívnej metódy priniesli dokončenie v dubovom sude do sveta olivových olejov, kde sa práve prístup vzduchu najviac eliminuje.
Predstavme si, že stojíme pred týmto klenotom gastronomického sveta, ktorý spojil dve nesmierny vzácne poklady - olivová superfarma Castillo de Canena a viac ako storočná legenda sherry vín z regiónu Jerez Lustau. To je prvý extra panenský olivový olej, ktorý dokončil svoju cestu v sude po sherry. Tento olej je získavaný z odrody arbequina zo skorého zberu v tej najvyššej kvalite. Jeho dokonalosť dosahuje svoj vrchol v single barrel sude Lustau, ktorý predtým obsahoval veľmi staré sherry nazývané amontillado.
Výsledkom tohto majstrovského spojenia je jemný ale čerstvý a fascinujúci extra panenský olej, ktorý je prepojený s komplexnými arómami, charakteristickými pre staré sherry amontillado. Jeho vplyv na zmysly prináša vône a nuansy, ktoré sa v olivovom oleji ešte nikdy predtým neprejavili.
Vôňa - nos je plný nádychu pražených orechov, vznešených drevín, zrelého ovocia, húb a jemných spomienok na sherry.
Chuť - v ústach nás zahrnie svojou priateľskosťou a eleganciou, svojím sladkým dotykom na podnebí a komplexnosťou, ktorá nám otvára bránu do širokej palety rozmanitých nuancií. Tu objavíme tóny pražených lieskových orechov, harmonicky sa miešajúce s náznakmi zrelého avokáda. Nakoniec, jasné odkazy na drevný sud sherry vytvárajú senzorický zážitok pripomínajúci amontillado s nádychom umami.
Ako si ho vychutnať? Tento skvostný olej si zaslúži špeciálne miesto vo vašej kuchyni. Skladujte ho na chladnom mieste, mimo dosahu svetla a tepla. Je ideálny pre dochucovanie širokého spektra jedál a surovín, od tých najjednoduchších po tie najradikálnejšie. Buďte pripravení na unikátnu gastronomickú dobrodružnú cestu, ktorú vám tento olej s radosťou poskytne.
Pár tipov Vám ale skúsime navrhnúť:
Surové a pečené ryby, grilovaná alebo pečená hydina a bravčové mäso, šampiňóny a hríby, carpaccio a tatarák z kreviet alebo tuniaka, grilovaná foie gras, paštéty z jarabice, mäsové koláče, ikry alebo mušle, mušle a ustrice, surové, konzervované alebo opečené na panvici. Nehovoriac o veľkolepom zmyslovom zážitku v spojení s tmavou čokoládou alebo orechmi.
Dodatočné parametre
Kategória: | Olivové oleje |
---|---|
Pôvod: | Španielsko |
Región: | Andalúzia |
Odroda: | arbequina |
Zber: | jeseň/zima 2023/24 |
Objem: | 250 ml |
Popis: | extra panenský olivový olej odložený v dubovom sude |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.