Na varenie
Kvalitný extra panenský olivový olej je ideálny prírodný, chemicky a tepelne nespracovaný tuk na tepelnú úpravu. Jeho bod dymu je približne 210°C, ale čo je hlavné, tak tento olej práve svojim zloženým mastných kyselín (cca 75-80 percent kyselina olejová), antioxidantov a polyfenolov nemení svoju štruktúru pod bodom dymu, čiže je oxidatívne stabilný.
Každý kvalitný olivový olej je vhodný na tepelnú úpravu.
V tejto kategórii nájdete olivové oleje, ktoré sú výborné na každodenné varenie vo výhodných cenách.
Najpredávanejšie

Krásna rozvinutá zrelá chuť olív. Tóny ovocia, kvetov a sušených fíg robia z tohto oleja plnochutnú delikatesu.

Jednodruhový organický olivový olej zo španielskej Extremadury. Ordoda Manzanilla cacereňa dáva tomuto oleju jemne sladkú chuť, vyrovnané horké a pikantné tóny, trošku zrelší prejav.

Krásna rozvinutá zrelá chuť olív. Tóny ovocia, kvetov a sušených fíg robia z tohto oleja plnochutnú delikatesu.

Krásna rozvinutá zrelá chuť olív. Tóny ovocia, kvetov a sušených fíg robia z tohto oleja plnochutnú delikatesu.