Každý kvalitný extra panenský olivový olej je vhodný na varenie, pečenie. Ide o to, že túto kategóriu vám odporúčame kvôli tomu, aby sme našli kompromis medzi kvalitou a cenou. Všetky naše oleje na eshope sú vhodné aj na pečenie a varenie. Ideálny olivový olej na varenie musí mať vysokú tepelnú odolnosť, čo znamená vhodné zloženie mastných kyselín, čiže najmenej 70% kyseliny olejovej, vysoký obsah polyfenolov a musí byť filtrovaný. Pri pečení s olivovým olejom dochádza k transferu polyfenolov napr na zeleninu, ktorú na ňom pečieme. Tá je tým pádom zdravšia ako varená alebo parená. Polyfenoly a samotná kyselina olejová takisto chráni túto zeleninu (alebo mäso) pred prílišným spálením a tvorbe polycyklických aromatických uhľovodíkov (PAH).

Na varenie

Magnasur extra panensky olivovy olej spanielsky
Nová sezóna 2020/21
Label
-17%
extra panensky olivovy olej Valle de la Luz zo Spanielska
Nová sezóna 2020/21
Label
lahky taliansky olivovy olej San Felice veneto
Nová sezóna 2020/21

Zobrazuje sa všetkych 5 výsledkov

Nedávno prezerané produkty