Každý kvalitný extra panenský olivový olej je vhodný na varenie, pečenie. Ide o to, že túto kategóriu vám odporúčame kvôli tomu, aby sme našli kompromis medzi kvalitou a cenou. Všetky naše oleje na eshope sú vhodné aj na pečenie a varenie. Ideálny olivový olej na varenie musí mať vysokú tepelnú odolnosť, čo znamená vhodné zloženie mastných kyselín, čiže najmenej 70% kyseliny olejovej, vysoký obsah polyfenolov a musí byť filtrovaný. Pri pečení s olivovým olejom dochádza k transferu polyfenolov napr na zeleninu, ktorú na ňom pečieme. Tá je tým pádom zdravšia ako varená alebo parená. Polyfenoly a samotná kyselina olejová takisto chráni túto zeleninu (alebo mäso) pred prílišným spálením a tvorbe polycyklických aromatických uhľovodíkov (PAH).

Na varenie

Magnasur extra panensky olivovy olej spanielsky
Label
extra panensky olivovy olej Valle de la Luz zo Spanielska
Label
-10%
grecky olivovy olej kyklopas premium selection
750ml
olivovy olej pamako polyfenoly
Label
Label

Zobrazuje sa všetkych 6 výsledkov