Talianske olivové oleje
Krajina s najväčším množstvom olivových odrôd (približne 600) je po Španielsku druhý najväčší producent olivového oleja. Kvalitný taliansky olivový olej spoznáme vďaka voňavým čerstvým tónom pokosenej trávy, aromatických byliniek a šalátu či čakanky. Značné sú aj ovocné stopy zelených jabĺk, rajčín, citrusov a nezrelých orechov. Všetko dopĺňa korenistý podtón, ktorý sa intenzitou líši na základe odrody olív alebo terroir. Odborné talianske ocenenia, ktoré sledujeme a vyberáme olivové oleje sú Flos Olei, Sol d´Oro, Gambero Rosso, Monocultivar Expo, Leone d´Oro, Biol a Armonia.
Najpredávanejšie
Olivastro, absolútna špička na talianskej scéne, patrí do Hall of Fame ročenky Flos Olei s úžasným skóre 100/100
Delikátna chuť čerstvých rajčín, byliniek a orieškov – to je špičkový olivový olej zo Sicílie. Pôsobí univerzálnejšie, nie je silne horký, a preto si vo svete získal veľmi veľa fanúšikov.
Neskutočný taliansky olivový olej od najväčšieho majstra regiónu Campana. Vyladený do dokonalosti ukazuje čerstvosť, plnochutnosť, ale zároveň jemnosť regiónu Cilento. Lokálne odrody v skorých zberoch s nádherným prejavom.
Úžasný bio olivový olej z Apúlie odrody Ogliarola pod záštitou hnutia Slow Food.. Tento olej bol vyrobený v spolupráci s majstrom lisovania Nicolangelom Marsicanim, čo nám hovorí jeho dokonalá čerstvá a vyladená chuť a vôňa.