Olivové oleje
Kvalitný olivový olej je základom modernej kuchyne. Používame ho za studena, na pečenie alebo iba tak samotný kvôli jeho zdravotným benefitom. V každej stredomorskej krajine nájdeme niekoľko veľmi kvalitných producentov olivových olejov. Stavili na vedomosti a technológiu, a preto dokážu vytvoriť oleje úžasnej čerstvej chuti s veľkým prínosom pre naše zdravie. Naše kritériá výberu olivových olejov sú – bezchybná chuť, ocenený kvalitný producent, inovatívne technológie výroby (nepredávame oleje vyrábané tradičnými spôsobmi), ocenenie od odborníkov na svetových súťažiach ako Flos Olei, Mario Solinas, Evooleum, Leone D´Oro, Sol D´Oro, Feinschmecker a sledujeme svetový rebríček World´s best olive oils a EVOO World ranking.
- Španielske olivové oleje
- Talianske olivové oleje
- Chorvátske olivové oleje
- Grécke olivové oleje
- Ochutené olivové oleje
- Na varenie
- Veľké balenia
Najpredávanejšie
Grécky extra panenský olej najvyššej kvality registrovaný vo viacerých EÚ krajinách ako liek na predpis. Keď spomenieme polyfenoly, napadne mi jednoznačne Pamako. Tento olej je ideálne používať denne ako liek, pretože obsahom polyfenolov, skvalénu a iných látok patrí medzi absolútny svetový vrchol. V súčasnej sezóne je to úžasných 2039 mg/kg, z toho až 511 mg/kg je oleocanthal!
Olivastro, absolútna špička na talianskej scéne, patrí do Hall of Fame ročenky Flos Olei s úžasným skóre 100/100
Najlepší olivový olej na svete - toto označenie si Rincon drží už viac rokov po sebe na základe svetového rebríčka. Najvyššia trieda olivových olejov v súčasnosti – absolútny víťaz dvoch svetových rebríčkov. Predstavte si dokonalú koncentrovanú olivovú šťavu, ktorá chutí ako hodvábny balzam – to je kvalitný španielsky olivový olej Rincón de la Subbética.
Taliansky olivový olej zo zelených olív od vysoko oceňovaného producenta. Úžasný skorý zber ikonickej kombinácie frantoio/moraiolo/leccino z Umbrie. Krásna ukážka toho ako má vyzerať intenzívny olivový olej. Flos Olei 99/100
Delikátna chuť čerstvých rajčín, byliniek a orieškov – to je špičkový olivový olej zo Sicílie. Pôsobí univerzálnejšie, nie je silne horký, a preto si vo svete získal veľmi veľa fanúšikov.
Organický olivový olej odrôd arbequina a cornicabra. Krásna harmónia medzi silnými prejavmi a tými ľahkými z arbequiny.
Taliansky olivový olej zo zelených olív od vysoko oceňovaného producenta. Úžasný skorý zber ikonickej kombinácie frantoio/moraiolo/leccino z Umbrie. Krásna ukážka toho ako má vyzerať intenzívny olivový olej. Flos Olei 99/100
Neskutočný taliansky olivový olej od najväčšieho majstra regiónu Campana. Vyladený do dokonalosti ukazuje čerstvosť, plnochutnosť, ale zároveň jemnosť regiónu Cilento. Lokálne odrody v skorých zberoch s nádherným prejavom.
Úžasný bio olivový olej z Apúlie odrody Ogliarola pod záštitou hnutia Slow Food.. Tento olej bol vyrobený v spolupráci s majstrom lisovania Nicolangelom Marsicanim, čo nám hovorí jeho dokonalá čerstvá a vyladená chuť a vôňa.
Odroda, ktorá patrí k Istrii je jednozančne Istarska Belica. Bratia Chiavalon nám v tomto oleji ukazujú aká môže byť v skorom zbere v jej dokonalej podobe. Silná, intenzívna a ovocná. Flos Olei 98/100.
Absolútna špička. Demeter certifikát, teda biodynamické pestovanie a Flos Olei 100/100 Hall of Fame. Zaujímavá farma a jeden z najharmonickejších olejov odrody picual na svete.