O nás

Oleamo Michal Barbora

 

 

Už dlho nás zaujímalo, ako presne má chutiť olivový olej. Či má byť horký, ovocný, jablkový alebo pikantný na konci. Veď predsa  ten olivový olej z dovolenky je chutnejší, ovocnejší a intenzívnejší, v jedle je to vždy poznať. 

Dali sme si cieľ – musíme ochutnať nejaké vrcholové, špičkové oleje , ktoré majú za sebou ocenenia od odborníkov, pretože ako má chutiť špičkový olej nám na Slovensku nemal kto povedať. Po otvorení vzoriek zo Španielska a Talianska sa zrazu vynorili nové svety v chuti a vôni olejov, keď nás pri každom oleji hneď po otvorení fľaše omámila krásna vôňa nezrelých olív a čerstvo pokosenej trávy. V chuti sa striedali tóny artičokov, nezrelých rajčín, zelených jabĺk a banánov, mandlí a orieškov, aromatických byliniek a korenia a vždy v závere prišla pikantná, krk dráždiaca dochuť.

Toto sú tie chute, ktoré má mať kvalitný olivový olej, keď sa jeho pestovanie, zber, lisovanie a skrátka celý proces výroby približuje k dokonalosti. Ktorý z dovtedy ochutnaných olivových olejov chutil ako tieto vrcholové oleje? Žiaden. A to nás vyburcovalo k tomu, aby sme skúsili s Barborou ponúknuť tieto kategórie olivových olejov doma na Slovensku. 

Sme Barbora a Michal z Trenčína, ktorí si povedali,
že treba priniesť kvalitné olivové oleje na Slovensko.

 

 

Prihlásenie

Pre váš pohodlný nákup využívame cookies. Prehliadaním stránky Oleamo.sk potvrdzujete, že ste sa oboznámili s tým, čo cookies sú, ako ich môžete odmietnuť a ako spracovávame osobné údaje