Používame súbory cookie, aby sme vám umožnili pohodlné prehliadanie webovej stránky a vďaka analýze neustále zlepšovali jej funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií
Moje obľúbené husté aceto balsamico. Tento balzam predstavuje spojenie pomaly vareného muštu zo slnkom sušeného hrozna a zrelého octu, ktoré spolu zrejú minimálne 12 rokov v storočných sudoch.
Darčekové balenie s tromi predstaviteľmi tradičných balzamických octov z Modeny. 100ml fľašky 6, 8 a 12 ročného aceto balsamico od Giuseppe Giusti, najstaršieho aktívneho výrobcu balzamík na svete.
Zaujímavá kombinácia bio vínneho octu, jablčného remeselného octu a hrušiek. Oceterie, teda Vašek Smolík predstavuje návrat k svetovému remeslu octov spolu s regionálnymi vplyvmi z Českej republiky.
Organické aceto balsamico tekuté. Bio vínny ocot sa zmieša s koncentrovanou hroznovou šťavou a po 6 mesiacoch v dubovom sude dostáva sladkastý nádych. Krásna vyvážená chuť, harmónia sladkej a kyselkavej.
Hustá redukcia z dezertného vína Pedro Ximénez dosiahnutá pomalým zahrievaním pri nízkej teplote po dlhú dobu, nič pridané. Sladká chuť pripomínajúca med, karamel, hrozienka a kávu.
Koncentrovaný hroznový mušt “Saba” dlho varený a redukovaný na otvorenom ohni. Je to hlavná zložka a základ pre Aceto Balsamico, k nemu sa pridáva dlhoročný vínny ocot.
Tradičný organický ocot z regiónu Montilla - Moriles v štýle sherry octov, vyzretý na dreve, bez konzervačných látok a plný chuti. Vyrobené z oxidačne zrejúcich ekologických vín Oloroso, pri ktorých sa využívajú iba vlastné prirodzené kvasinky.
Shrub predstavuje pohľad autora na techniku balzamikových zjemnených octov. V tomto prípade Václav Smolík a jeho shrub z bio jablčného muštu, jablčného octu zabalený kampotskou kurkumou, koji a zázvorom