Španielske olivové oleje
Španielsko je najväčší svetový producent olivového oleja s takmer polovicou celkovej svetovej produkcie. Viac ako 75% sa vyrába v regióne Andalúzia, odkiaľ pochádza aj náš výber. Španielske olivové oleje pravidelne získavajú najviac svetových ocenení, a to najmä svojou dokonalou horkastou chuťou a mimoriadnymi chemickými vlastnosťami. V súčasnosti sa už viac fariem vymanilo z masovej produkcie olivových olejov a zdokonaľovaním techník, zavedením moderných inovácií či harmonickou spoluprácou človeka a prírody dosahujú na vrchol možností tvorby tohto tekutého zlata. V Španielsku sledujeme súťaže ako Mario Solinas, ktorá je považovaná za jednu z najprísnejších na svete, ďalej Evooleum a cena ministerstva poľnohospodárstva Alimentos de España.
Najpredávanejšie

Extra panenský olivový olej Oro del Desierto je náš osobný favorit, spĺňa všetko, čo má mať kvalitný olivový olej. Flos Olei 99/100. Dokonale vyvážená chuť plná zelených olív so správnou mierou korenistých a pikantných stôp. Zároveň má pôvod na ekologickej farme, ktorá prešla na absolútnu energetickú samostatnosť. Rodina Aguilera sa zameriava na najvyššiu kvalitu spolu s vysoko ekologickým a prírodným princípom.

Perfektný španielsky olivový olej na šaláty, surovú zeleninu a mäso, ale aj zdravé pečenie a varenie. Jednoducho skvelý univerzálny olej s chráneným označením pôvodu.

Olej do prvých príkrmov? Je tu ľahký organický olivový olej od majstrov oleárov zo španielskej farmy As Pontis. Tento olej je perfektná voľba pre tých, ktorým neimponujú horké tóny.

Krásna rozvinutá zrelá chuť olív. Tóny ovocia, kvetov a sušených fíg robia z tohto oleja plnochutnú delikatesu.

Bio olivový olej odrody arbequina, ktorý je neskutočne plný a chutný práve kvôli dokonalej technológii modernej farmy Cuadrat Valley.

Perfektný španielsky olivový olej na šaláty, surovú zeleninu a mäso, ale aj zdravé pečenie a varenie. Jednoducho skvelý univerzálny olej s chráneným označením pôvodu.

Extra panenský olivový olej Oro del Desierto je náš osobný favorit, spĺňa všetko, čo má mať kvalitný olivový olej. Flos Olei 99/100. Dokonale vyvážená chuť plná zelených olív so správnou mierou korenistých a pikantných stôp. Zároveň má pôvod na ekologickej farme, ktorá prešla na absolútnu energetickú samostatnosť. Rodina Aguilera sa zameriava na najvyššiu kvalitu spolu s vysoko ekologickým a prírodným princípom.

Absolútna špička. Demeter certifikát, teda biodynamické pestovanie a Flos Olei 100/100 Hall of Fame. Zaujímavá farma a jeden z najharmonickejších olejov odrody picual na svete.

Jeden z najlepších olejov odrody picual zo Španielska. Je to momentálne úžasné 3. miesto vo svetovom rebríčku WBOO, takisto najvyššie ocenenie 1. miesto španielskeho ministerstva a 1. miesto v kategórii skorý zber/sladký veľmi silnej súťaži Mario Solinas 2023.

Extra panenský olivový olej Oro del Desierto je náš osobný favorit, spĺňa všetko, čo má mať kvalitný olivový olej. Flos Olei 99/100. Dokonale vyvážená chuť plná zelených olív so správnou mierou korenistých a pikantných stôp. Zároveň má pôvod na ekologickej farme, ktorá prešla na absolútnu energetickú samostatnosť. Rodina Aguilera sa zameriava na najvyššiu kvalitu spolu s vysoko ekologickým a prírodným princípom.

Krásna rozvinutá zrelá chuť olív. Tóny ovocia, kvetov a sušených fíg robia z tohto oleja plnochutnú delikatesu.

Jemný, ľahký organický olivový olej s chráneným označením pôvodu z regiónu Extremadura, oblasť D.O.P. Gata-Hurdes. Flos Olei 95/100. Menej horký olej avšak s vyváženým plnochutným artičokovým profilom.

Olivový olej a káva? V prvotriednej svetovej farme Almazaras de la Subbética vytvorili tento vyladený olivový olej presne na túto kombináciu. Jemné tóny mandľe, orieškov a trošku jablko tvorí základ, ktorý sa perfektne hodí na vyšľahanie s mliekom na spojenie v café latte ako Oleo Latte.

Olivový olej a káva? V prvotriednej svetovej farme Almazaras de la Subbética vytvorili tento vyladený olivový olej presne na túto kombináciu. Jemné tóny mandľe, orieškov a trošku jablko tvorí základ, ktorý sa perfektne hodí na vyšľahanie s mliekom na spojenie v café latte ako Oleo Latte.