Talianske olivové oleje
Krajina s najväčším množstvom olivových odrôd (približne 600) je po Španielsku druhý najväčší producent olivového oleja. Kvalitný taliansky olivový olej spoznáme vďaka voňavým čerstvým tónom pokosenej trávy, aromatických byliniek a šalátu či čakanky. Značné sú aj ovocné stopy zelených jabĺk, rajčín, citrusov a nezrelých orechov. Všetko dopĺňa korenistý podtón, ktorý sa intenzitou líši na základe odrody olív alebo terroir. Odborné talianske ocenenia, ktoré sledujeme a vyberáme olivové oleje sú Flos Olei, Sol d´Oro, Gambero Rosso, Monocultivar Expo, Leone d´Oro, Biol a Armonia.
Najpredávanejšie

Delikátna chuť čerstvých rajčín, byliniek a orieškov – to je špičkový olivový olej zo Sicílie. Pôsobí univerzálnejšie, nie je silne horký, a preto si vo svete získal veľmi veľa fanúšikov.

Silný a intenzívny kvalitný taliansky olivový olej odrody coratina. Flos Olei 99/100. Sabino Leone patrí medzi popredných producentov, Don Gioacchino je momentálne druhý najlepší olej vo svetovom rebríčku!!

Kvalitný sicílsky olivový olej – krásna ovocná odroda “nocellara” svojou bylinkovo rajčinovou chuťou je ako stvorená na pizzu, ryby, cestoviny a mozzarellu.